Edició Europa

2023 número 3

Resiliència - Revista cultural

Unorthodox: LA FORTALESA DE NO ABANDONAR-SE

Encara que sembli una idea recent, la resiliència es remunta a temps bíblics; el personatge de Job -“aquell que suporta penalitats”, en hebreu- és, potser, la seva millor encarnació. En el Llibre (…)

La bona sort: NARRAR PER A RECONSTRUIR

“Jo és que sempre he tingut molt bona sort, saps? I encara sort que soc així d’afortunada, perquè, si no, amb la vida que he tingut, no sé què hagués estat de mi”. La frase tanca una aparent paradoxa (…)

45 cervells i un cor: L’HORROR TRANSFORMAT

Ser resilient no significa aguantar o suportar, ambdues són idees més aviat associades a la submissió. L’exercici de la resiliència, per contra, podria acompanyar una sana rebel·lia. Practicar la resiliència implica (…)

El nen que va domar el vent: NECESSITAT, RESILIÈNCIA I HERMES

Fer una pel·lícula basada en persones i patiments reals té un component emocional afegit per a qui la rep. Invita a reconsiderar com ens enfrontem amb els fets. L’actor i director (…)

Fahrenheit 451: RESILIÈNCIA D’UN REBEL

Guy Montag, protagonista de la novel·la Fahrenheit 451, de Ray Bradbury, és un dels grans personatges rebels de la literatura universal. La seva rebel·lia evoluciona al llarg del relat fins a donar pas (…)

La bellesa del diable: RIMBAUD PER SOBREVIURE

“Segurament això és una excusa per veure’l, per apropar-me a ell, abraçar-lo i saber com està… què has fet durant aquests nou anys d’absència a la terra? […] Una excusa per parlar-li de mi, de qui soc ara, del que sento”. (…)

Resiliència

És només en la seva edició de l’any 2014 quan la paraula resiliència va ser inclosa oficialment en el diccionari. Des d’un punt de vista psicològic, va quedar definida com la “capacitat d’adaptació d’un ésser viu enfront d’un agent (…)
Vivim en un món tan apressat que tot ha d’anunciar-se, succeir i quedar enrere ràpidament. No hi ha temps per observar el nostre voltant i, encara menys, els nostres processos (…)

Ingresa tu nombre y email y recibe una
notificación cuando publiquemos nuevos artículos.