Edició Europa

2024 número 4

Soc una qüestió d'identitat

Audiovisual

Les 7 vides de Léa: LA IDENTITAT RESPONSABLE

La Léa és una adolescent sobrepassada per la seva realitat, per uns pares que ella percep infeliços i per les respostes que no troba. Tot canvia quan, alienada per l’alcohol i les drogues, troba un esquelet (…)

Cinema

El nen i l’agró: NO SOM EL CENTRE

Copèrnic va ser capaç d’anar en contra del costum i del sentit comú per proposar una teoria que va revolucionar la manera d’entendre la relació entre el moviment del sol i els planetes. La seva teoria, però, també va canviar la manera (…)

Literatura

L’anomalia: JO SOC TU, TU ETS JO

Un vol comercial provinent de París aterra a Nova York amb 243 passatgers a bord. Tres mesos més tard, un avió amb les mateixes característiques, passatgers i tripulació s’apropa a Nova York, el seu destí. Aquest fenomen no té cap explicació (…)

Teatre

Laly Symon: D’ANVERSOS I REVERSOS

Lali Symon és una comèdia dramàtica escrita i dirigida per Sergi Belbel. Segons l’autor, la idea va néixer arran d’unes converses amb l’actriu Emma Vilarasau, per a qui va escriure aquesta peça. Belbel va partir d’una situació (…)

Teatre

Hedda Gabler: ÀNSIES D’IDENTITAT

Després de veure aquesta obra, ens pot quedar una pregunta inquietant: com, sent la protagonista una malvada manipuladora i cruel, hi pot haver alguna cosa que ens fa sentir simpatia, fins i tot cert afecte cap a ella? Aquesta obra (…)

Dansa

El Llac dels cignes: QUI SOC JO?

Així naveguem per la nostra ment quan ens preguntem: qui soc jo? Només sé que no sé res! Què és la identitat? Allò que soc és el resultat d’allò que la resta fa de mi. «L’infern són els altres», va dir l’escriptor francès (…)

Filosofia

“Existeixo! Jo soc Jo!”, clamava entusiasmat Descartes. El dubte havia envaït la realitat sencera del filòsof francès. Es deia: com sé que tot allò que veig, que penso, que estimo, com sé que no és tot plegat una il·lusió? Com escapo a la (…)
Definir-se, saber qui som, identificar-se com un esser únic i, alhora, part d’una totalitat, exigeix d’una acurada reflexió i és una necessitat molt antiga. Des de la coneguda sentencia (…)

Ingresa tu nombre y email y recibe una
notificación cuando publiquemos nuevos artículos.