Edición Europa

2024 número 4

Soy una cuestión de identidad

RECOMANACIONS CINEMA

LA TRAVESSIA (La traversée),
Florence Miailhe,  França 2021

L’heroica història animada de dos germans que fugen de la guerra creuant mig continent a la recerca de la pau i l’esperança.

 

DHEEPAN
Jacques Audiard, França 2015

Palma d’Or al prestigiós Festival de Cannes, la pel·lícula narra l’itinerari d’un immigrant tàmil perseguit a França. També és un retrat sobre els suburbis parisencs.

 

CONTRA LA PARET (Gegen Die Wand),
Faith Akin, Alemanya, 2004

Ós d’Or al Festival de Berlín, la pel·lícula retrata els conflictes viscuts de la segona generació d’immigrants turcs a Alemanya i de la trobada redemptora de Cahit, alcohòlic i drogoaddicte, amb Sibel,  presonera de les cadenes familiars tradicionalistes.

 

LOS LOBOS
Samuel Kishi, Mèxic, 2019

Max i Leo es traslladen de Mèxic a Albuquerque amb la seva mare a la recerca d’una nova vida. Mentre esperen el retorn de la seva mare, que treballa incansablement, observen el nou veïnat des de la finestra.

 

LES TORTUGUES TAMBÉ VOLEN (Lakposhta Parvaz Mikonand)
Bahman Ghobadi, Iran, 2004

En un poble del Kurdistan iraquià, els habitants busquen una antena parabòlica per captar notícies per satèl·lit, perquè esperen l’imminent atac dels nord-americans.

 

EL SOMNI D’ELLIS (The immigrant)
James Grant, Estats Units, 2013

Ewa i la seva germana Magda surten, l’any 1921, de la seva Polònia natal cap a la terra promesa, Nova York. En arribar a Ellis Island, Magda, que pateix de tuberculosi, és posada en quarantena. Ewa, sola i angoixada, cau a les xarxes de Bruno, un proxeneta sense escrúpols.

 

NOU MÓN (Nuovomondo)
Emanuele Crialese, Itàlia, 2006

Principis del s. XX, en un racó del camp sicilià viu una família, la qual porta generacions treballant el mateix tros de terra. Un dia, Salvatore decideix vendre totes les seves possessions i anar-se’n amb la família a l’altra banda de l’Atlàntic per tenir una vida millor.

 

IN THIS WORLD
Michael Winterbottom, Regne Unit, 2002

Jamal i Enayatullah són cosins que viuen a Peshawar, Pakistan. Per escapar de la pobresa i buscar una vida millor, els enviaran a Anglaterra. Tots dos se sumen al milió de refugiats que cada any posen la seva vida en mans dels contrabandistes.

 

Deja un comentario