Edición Europa

2024 número 4

Soy una cuestión de identidad

RECOMANACIONS LLIBRES

Una altra vida, encara 

Theodor Kallifatides / Galaxia Gutenberg

Un meravellós testimoni sobre com podem, en un país estrany i gràcies a la nostra memòria i les nostres arrels, reconstruir-nos sense perdre la nostra identitat.

 

Todo lo que crece

Clara Obligado / Ed. Páginas de Espuma

Els relats de Clara Obligado ens mostren els reptes i la necessitat de la autocora de quin migra. Amb una prosa curosa, poètica i plena de sentiment, ens diu que no hi ha molta distància entre la cura d’un jardí i la de nosaltres mateixos, potser perquè tot forma part de la mateixa essència.

 

Zuleijá abre los ojos

Guzel Yájina / Acantilado Editorial

Una novel·la magistral sobre la migració forçada, la resistència i la capacitat de canvi i adaptació dels éssers humans en les condicions més extremes de l’existència.

 

Viatge al país dels blancs

Ousman Umar / Ed. Rosa dels vents

L’Ousman amb només tretze anys, va travessar a peu el desert del Sàhara, el mar en pastera i va veure com morien la majoria dels seus companys. A Barcelona va trobar una família que el va acollir i una nova vida.

 

Marrón

Rocio Quillahuaman / Ed Blackie Books

Marró és el color de la pell de la Rocío, el color de la gent que sent que no té veu. Aquest és el llibre que a la Rocío li hagués agradat trobar en alguna biblioteca quan va arribar a Barcelona per, qui sap, sentir-se menes invisible.

 

Fugir era el més bell que teníem

Marta Marín- Dòmine / Club Editor

Aquest llibre és un homenatge al pare de l’autora que era un nen/ soldat que va travessar fronteres abans d’arribar a una ciutat que no seria mai seva: la ciutat on la Marta va néixer. Un viatge vital buscant rastres de vides nòmades.

 

Maddi y las fronteras

Edurne Portela  / Galaxia Gutenberg

Basant-se en fets reals, Portela narra la història de María Josefa Sansberro, la Maddi. Una dona inquietant i amb profundes contradiccions que va haver de marxar del seu poble i travessar moltes fronteres físiques i morals.

 

Los que se van y los que se quedan

Parinoush Saniee / Alianza editorial

Després de molts anys sense veure’s, una família iraniana trencada per la revolució es retroba. Els que van marxar enyoren la seva terra i els que s’hi van quedar, les riqueses i comoditats dels altres. Una novel·la, bella i intel·ligent, carregada d’humanitat i esperança.

 

Deja un comentario